Algemene voorwaarden


Algemene Reserveringsvoorwaarden

Introductie

De website www.reservasveraplaya.com (hierna de Website), is eigendom van HOLIDAY PROMOTION GROUP S.C., (hierna HPG), gevestigd op Plaça Mas Pinell 2, Urbanización Mas Pinell, Torroella de Montgrí (Girona (Spanje), en BTW nummer (NIF) J-17716325, ingeschreven in het Handelsregister van Palafrugell, A-1461/2002-1

Alle accommodaties die op de Website worden aangeboden zijn in particulier bezit maar worden door ofwel HPG ofwel een ander agentschap beheerd. Alle woningen zijn geregistreerd als toeristische verblijven bij de “Junta de Andalucía”, en worden door professionele bedrijven beheerd waardoor aan alle legale eisen wordt voldaan.

Acceptatie van deze voorwaarden

Zodra een reservering is aanvaard en is bevestigd door middel van een aanbetaling, zijn alle partijen (gast, HPG en agentschap indien van toepassing) automatisch accoord met de algemene voorwaarden zoals vermeld in dit document.

Inrichting en distributie van de woningen

Voor zover mogelijk wordt op deze website van iedere accommodatie een bestand getoond met daarin de beschrijving en foto's en/of video's.

Wanneer er meer dan één huureenheid van hetzelfde type accommodatie is, zijn de foto's en/of video's en de beschrijving generiek. In dit geval kan de accommodatie die een gast boekt qua inrichting verschillen, maar niet qua indeling of uitrusting.

Bovendien worden alleen de kenmerken vermeld die alle huureenheden van eenzelfde type accommodatie gemeen hebben (als bijvoorbeeld slechts 1 op de 5 appartementen een vaatwasser heeft, wordt dit niet vermeld in de beschrijving).

Elektriciteit

In de reserveringsprijs is een bepaald aantal kWh inbegrepen. Oververbruik wordt apart in rekening gebracht. Bij reserveringen voor een lang verblijf met korting in het laagseizoen is het elektriciteitsverbruik niet bij de prijs inbegrepen en wordt het in rekening gebracht op basis van het aantal kWh dat de gast verbruikt. Voor verdere informatie is het noodzakelijk om de beschrijving van de accommodatie te lezen voordat u de reservering maakt.

Reserveren met huisdier

Voor alle accommodaties waar huisdieren zijn toegestaan, geldt een toeslag die staat aangegeven bij de optionele diensten en die moet worden geselecteerd tijdens het online reserveringsproces.

De gast moet de accommodatie vaak ventileren en voorkomen dat zijn huisdier op bedden, banken, stoelen, fauteuils, ligstoelen etc. klimt, of in ieder geval een huisdierbed of een deken meenemen om de oppervlakken te bedekken, zodat er geen vacht of voetafdrukken achterblijven. Anders worden de kosten voor de extra schoonmaak in mindering gebracht op de borg.

Het huisdier mag in geen enkele binnen-/buitenruimte van de accommodatie zijn behoefte doen. Als er na het vertrek van de gast sporen van urine of uitwerpselen worden ontdekt, wordt er een boete in rekening gebracht die van de borg wordt afgetrokken. Dezelfde boete wordt toegepast als het huisdier in het privézwembad van de accommodatie terechtkomt (indien aanwezig).

De eigenaar van het huisdier moet de gemeentelijke regelgeving (zoals toegang tot stranden) en de gemeenschapsregels van de urbanisatie waar de accommodatie zich bevindt naleven en respecteren. Het huisdier mag niet zonder riem worden uitgelaten of zijn behoefte doen in de gemeenschappelijke ruimtes van de urbanisatie, en het is verboden het gemeenschappelijk zwembad en andere door de gemeenschap van eigenaren aangegeven gebieden te betreden. Bovendien mag het huisdier geen geluiden maken en zich niet gedragen op een manier die de buren stoort. Voor zover mogelijk mag het huisdier het huisdier niet alleen in de accommodatie achterlaten om te voorkomen dat het gaat blaffen.

Het niet naleven van deze regels kan leiden tot gegronde klachten van omwonenden, waardoor het verblijf van de gast kan worden beëindigd zonder enig recht op restitutie.

Betalingscondities

Een reservering gemaakt in een van de accommodaties op deze website wordt bevestigd indien binnen maximaal 3 dagen na het maken van de reservering een aanbetaling van 50% van de totaalprijs wordt voldaan.

De betaling van het resterende bedrag dient bij aankomst samen met de borg te worden voldaan. Als de betalingen niet worden gedaan zoals vastgelegd, behoudt het reisbureau zich het recht voor om de reservering te annuleren.

Indien de gast meer dan 7 dagen van tevoren boekt, kan de aanbetaling per bankoverschrijving of per creditcard/debetkaart worden gedaan. Als de gast 7 dagen of minder van tevoren boekt, kan dit alleen met een creditcard/debetkaart.

Geaccepteerde debetkaarten: Visa Electron en Maestro.

Geaccepteerde creditcards: Visa en MasterCard.

Verandering in inhoud of prijzen van diensten

Ondanks dat de prijzen en inhoud van de inbegrepen diensten met zorg wordt nagekeken, kan het zijn dat door technische of humane redenen een fout is gemaakt. Mocht dit het geval zijn, dan wordt u binnen 1 werkdag na reservering hiervan op de hoogte gebracht. Mochten er veranderingen plaatsvinden in de prijs of inhoud van een dienst die door derden geleverd wordt nadat u gereserveerd heeft of tijdens uw verblijf, dan wordt u daar ook meteen van op de hoogte gesteld. U heeft in die gevallen recht om kosteloos de reservering te annuleren indien het om een substantiële verandering gaat.

Aankomst- en vertrektijden

De aankomsttijd is vanaf 16.00 uur. en de vertrektijd vóór 10.00 uur in het hoogseizoen. De exacte tijden en voorwaarden staan aangegeven op de reserveringsvoucher en het is essentieel om ze allemaal te respecteren.

In het laagseizoen zijn de aankomst- en vertrektijden flexibeler. De gast dient enkele dagen voor de aankomstdag een afwijkende inchecktijd aan te vragen bij het sleutelbureau.

Aankomst buiten kantooruren

Als de gast buiten kantooruren arriveert, moet vooraf contact worden opgenomen met het sleuteloverdrachtbureau om indien mogelijk alternatieve afspraken te maken. Voor deze service kunnen extra kosten in rekening worden gebracht en/of kan het nodig zijn om het volledige reserveringsbedrag vooraf te betalen.

Als de late aankomst het gevolg is van onvoorziene omstandigheden, moet de gast het reisbureau hiervan onmiddellijk op de hoogte stellen. Eventuele gemiste dagen vanwege late aankomst of vervroegd vertrek worden niet gerestitueerd.

Bewoning van de accommodatie

De capaciteit van elke woning wordt aangegeven op de Website, de reserveringsbevestiging en de reisinformatie. Het is niet toegestaan deze maximale capaciteit te overschrijden, tenzij daarvoor expliciet toestemming gegeven is door de beheerder en/of eigenaar van de accommodatie. Mochten er –zonder toestemming– meer gasten in de accommodatie verblijven dan is toegestaan, heeft de beheerder/eigenaar het recht de gast te laten vertrekken. In dat geval heeft de gast geen recht op vergoeding.

Verblijf en vertrek

De gast moet zich houden aan de beperkingen van de gereserveerde accommodatie die zijn gepubliceerd in de beschrijving van zijn advertentie. Deze beperkingen hebben betrekking op het verbod op huisdieren, feesten en vieringen, jeugdgroepen, roken, enz. Het sleuteloverdrachtbureau kan het niet naleven van deze beperkingen beboeten via de borgsom.

De gast moet de buren en de gemeenschapsregels van de gemeenschap van de urbanisatie waar de accommodatie zich bevindt respecteren. Bij nalatigheid of ongepast gedrag wordt het huurcontract met onmiddellijke ingang en zonder voorafgaande kennisgeving opgezegd. In dit geval heeft HPG niet de verplichting om het door de gast betaalde huurbedrag terug te geven.

De gast moet toegang verlenen aan het onderhoudspersoneel dat verantwoordelijk is voor de tuin en het privézwembad van de accommodatie (indien aanwezig).

De gast dient eventuele schade in de accommodatie op de hoogte te stellen van het sleuteloverdrachtbedrijf, zodat deze snel kan worden gerepareerd. Om deze reden moet de gast te allen tijde toegang tot de accommodatie verlenen aan de door het sleutelbezorgingsbureau gestuurde professional en kan hij de reparaties niet aan derden opdragen. Bij niet-naleving is de gast aansprakelijk voor eventuele schade.

De gast dient de accommodatie, de uitrusting, het keukengerei en het binnen- en buitenmeubilair in goede staat en netheid terug te geven. Het is verplicht dat de gast de accommodatie achterlaat met serviesgoed, glaswerk en bestek schoon en op hun plaats gezet, de stofzuiger schoon en de vaatwasser leeg (indien aanwezig), de koelkast zonder etensresten, het afval gedeponeerd in de containers in de buurt van de urbanisatie , en het beddengoed en de handdoeken in de wasmand of op de badkamervloer. Ook de bij de accommodatie behorende buitenruimtes zoals de tuin, het terras en/of de barbecue dienen in goede staat en netheid te zijn. Eventuele extra schoonmaakkosten worden gedekt via de borg.

Verloren sleutels of buitensluiting

Als de gast niet de woning kan betreden omdat de sleutels kwijt zijn ofwel de sleutels nog in de woning aanwezig zijn, kan dit extra kosten voor de gast met zich meebrengen, zeker in het geval dat er een nieuw slot aangebracht moet worden. De kosten hiervan verschillen per situatie, en zullen hoger zijn buiten kantooruren.

WIFI

De woningen die voorzien zijn van Wifi of andere Internet aansluiting: De gast heeft geen recht op vergoeding als het internet buiten de schuld van de eigenaar om tijdelijk uitvalt.

Assistentie buiten kantooruren

Wij kunnen buiten kantooruren niet garanderen dat uw klacht of probleem direct wordt opgelost.

Verantwoordelijk gebruik van gemeenschappelijke ruimten

Als de geboekte accommodatie toegang omvat tot de gemeenschappelijke ruimtes en/of sportfaciliteiten van de urbanisatie waarin deze zich bevindt (gemeenschappelijke zwembaden, kinderspeelplaatsen, tuinen, barbecues, tennis- of paddlebanen, enz...), zal dit strikt onder de voorwaarden vallen. de verantwoordelijkheid van de gast om deze faciliteiten op een correcte manier te gebruiken en zonder uitzondering de gemeenschapsregels te respecteren.

HPG en het sleuteloverdrachtbureau zijn niet verantwoordelijk voor mogelijke storingen, schade of onjuist functioneren in gemeenschappelijke zwembaden, kinderspeelplaatsen, sportfaciliteiten van welk type dan ook, of enige andere gemeenschappelijke ruimte van de urbanisatie waar de accommodatie zich bevindt.

Diefstal

Hoewel deze ruimte veilig is, is de gast er verantwoordelijk voor dat ramen en toegangsdeuren tot de accommodatie goed gesloten zijn. HPG en het sleutelbezorgingsbureau kunnen onder geen enkele omstandigheid aansprakelijk zijn bij diefstal of schade aan zowel binnen- als buitenruimtes van de accommodatie door inbraak.

Klachten

Indien de gast tijdens het verblijf reden tot klagen heeft, dient het accommodatiepersoneel hiervan onmiddellijk op de hoogte te worden gesteld, zodat het probleem snel kan worden opgelost.

Indien het probleem niet is opgelost, kan de gast een klacht indienen bij onze klantenservice (info@reservasveraplaya.com) met vermelding van de klachtgegevens en het boekingsreferentie.

HPG is niet verantwoordelijk voor economische terugbetalingen, aangezien een dergelijke oplossing een overeenkomst moet zijn tussen het sleutelleveringsbedrijf/of de accommodatie en de gast.

Schoonmaak

Klachten over de schoonmaak van de accommodatie dienen binnen 24 uur na het inchecken te worden ingediend. Als de gast gelijk heeft met zijn klacht, wordt er extra schoonmaakpersoneel naar de accommodatie gestuurd. Eventuele klachten na 2 uur zijn niet geldig en worden niet in behandeling genomen.

Bouwactiviteiten, geluidshinder en milieuproblemen

HPG en het sleutelbezorgingsbureau aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid bij bouwwerkzaamheden of enige andere vorm van geluidsoverlast in de buurt van een accommodatie, evenals lawaai veroorzaakt door buren of andere hinder, zoals kerkklokken of landbouwmachines.

Bovendien kunnen HPG en het sleutelbezorgingsbureau de gast niet beschermen tegen milieuproblemen in het gebied (bijvoorbeeld droogte, overstromingen, zeewatervervuiling, enz...) en de gast adviseren de media te volgen om informatie over deze kwesties te verkrijgen.

De waarborgsom

De waarborgsom moet bij aankomst worden betaald. Als de accommodatie niet in een juiste staat van netheid is, in de juiste volgorde, of er is schade aan het onroerend goed of de inventaris na het vertrek van de gast, een deel of alle schadepositorering.

On-site kosten (zoals het elektriciteitsverbruik) kunnen ook worden geregeld met de waarborgsom.

De waarborgsom wordt teruggestuurd naar dezelfde kaart waarmee de betaling is gedaan (of die niet door de bankoverdracht is gebracht) binnen een maximale periode van 7 dagen na vertrek.

HPG is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor de terugkeer van de waarborgsom in het geval de accommodatie die de gast heeft gehuurd, wordt beheerd door een ander bureau. Klachten of onregelmatigheden moeten rechtstreeks met hen worden gecommuniceerd.

Schade en breuk

Indien de gast bij aankomst schade of breuk in de accommodatie constateert, dient het sleutelbureau hiervan binnen 24 uur op de hoogte te worden gesteld. Eventuele klachten na deze termijn worden niet geaccepteerd en de gast wordt voor deze schade/breuk aansprakelijk gesteld.

Wijzigingen in de reservering door de gast

Als de gast een wijziging wil aanbrengen in een reeds bevestigde reservering, moet hij/zij dit per e-mail doorgeven aan info@reservasveraplaya.com, en alles zal in het werk worden gesteld om de reservering te wijzigen volgens de wensen van de gast.

Voor elke wijziging worden administratiekosten van 15,00 € in rekening gebracht.

Annulering van de reservering door de gast

Als de gast besluit een reservering te annuleren, moet hij dit per e-mail doorgeven aan info@reservasveraplaya.com met vermelding van het referentienummer van zijn reservering. Annuleringskosten zijn afhankelijk van voorafgaande kennisgeving.

Kosten bij annulering door de gast:

• Tot 61 kalenderdagen voor aankomstdatum: gratis annuleren. Er geldt een aftrek van 45,00 € administratiekosten.

• Tussen 60 dagen en 9 kalenderdagen voor aankomstdatum: 50% van het boekingsbedrag.

• 8 of minder kalenderdagen voor aankomstdatum: 100% van het boekingsbedrag.

Indien de accommodatie opnieuw voor dezelfde periode verhuurd wordt, zal de aanbetaling deels of volledig worden terugbetaald, afhankelijk van het ontvangen bedrag van de nieuwe gast met aftrekking van 45,00 € administratie kosten.

Wij raden de gast aan een reisannuleringsverzekering af te sluiten.

NB: Uw annulering is alleen geldig wanneer u onze schriftelijke bevestiging van uw annulering heeft ontvangen, waarin staat vermeld dat uw annulering is geaccepteerd en daarmee uw reservering is geannuleerd.

Annulering/veranderingen door de eigenaar

HPG hoopt en verwacht de gast op het moment van boeking alle services die bevestigd zijn te leveren. Echter, aangezien wij gebruik maken van onafhankelijke bedrijven en eigenaren om deze service te leveren, hebben wij daarover niet altijd directe controle. Mocht het gebeuren dat de eigenaar een wijziging doorvoert of annuleert, zullen wij ons best doen een geschikt alternatief te vinden of het probleem op een andere gepaste wijze op te lossen.

De eigenaar houdt zich het recht voor om in geval van absolute noodzaak uw reservering te annuleren of te wijzigen (bijvoorbeeld in geval van storing of onvoorzien onderhoud, etc.)

Annulering wegens omstandigheden buiten onze invloed

HPG stelt zich niet aansprakelijk en geeft dan ook geen compensatie wanneer wij gedwongen worden om uw reservering te annuleren of te wijzigen door situaties die buiten onze invloed liggen, die wij én onze aangesloten partijen niet hebben kunnen voorzien, ongeacht alle voorzorgsmaatregelen. Hiermee wordt gedacht aan oorlog of dreiging tot oorlog, bedrijfstak disputen, natuurrampen als droogte, terroristen, etc.

Achtergelaten eigendommen

Als de huurder persoonlijke eigendommen achterlaat, dan zal de beheerder de huurder daarvan direct op de hoogte stellen. Het gevonden item wordt gedurende 3 maanden bewaard. De huurder kan het ophalen bij het kantoor, of de beheerder kan het opsturen naar de woning van de huurder. In dat laatste geval is de huurder verantwoordelijk voor de eventuele verzendkosten.