Agenda

De Feria van Vera: een gebeurtenis dat u niet mag misschien


De Feria van Vera is de belangrijkste van de populaire festiviteiten van Vera, en de naam is Feria y Fiestas en is een ode aan San Cleofás. Het wordt gevierd in de laatste week van september.

Vera heeft San Cleofás als zijn patroon, waarvan de herdenking op 25 september plaatsvindt. Die dag, in 1569, werd het beleg dat Vera leed onder de Moorse troepen onder leiding van Aben Humeya opgeheven. Vanaf deze datum worden er elk jaar in de laatste week van september feesten gehouden.

De Feria van Vera

De festiviteiten beginnen met de traditionele chupinazo vanaf het balkon van het stadhuis. In de feestweek zijn er verschillende en gevarieerde activiteiten: de proclamatie van de festiviteiten en de verkiezing van de dames en heren (schoonheidswedstrijd) in het gemeentelijke paviljoen, het pop festival in het El Palmeral-expositiecentrum, de traditionele parade van praalwagens, het stierenvechten in de arena van Vera (de oudste in Almeria en één van de 10 oudste in Andalusië), en sportwedstrijden. De plechtige processie ter ere van San Cleofás, patroonheilige van de stad en het slotvuurwerk maakt een einde aan de kermis en de feesten.

Wil je naar het Feria van Vera komen? Klik hieronder om uw accommodatie te reserveren

Boek uw accommodatie bij ons

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *